coaching en cursussen
introductie » recepten

herfst recept: pompoen soep van je tante

 

nodig voor grote pan soep voor ongeveer 15 personen:

grote soep pan(nen)

kleinere pan om uien in te fruiten

scherp mes!

3 fles pompoenen ( is makkelijker snijden, andere pompoen mag ook)

2 grote uien (of drie kleinere)

6 verse knoflook teentjes

3 laurier bladeren

2 el kerrie

beetje zout

beetje peper

1 el basterd suiker

eventueel creme fraische en verse peterselie

 

Was de pompoenen en laat ze een half uur onder water staan. Snijd de pompoenen in schijven, schil ze en snijd ze in blokjes. Ook de zaadjes verwijderen. Doe de blokjes in de pan, of verdeel ze over twee pannen, en doe er water bij totdat de pompoen net onder water staat. Doe er de laurier bladeren bij. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten koken tot de pompoen goed zacht is.

Snijd ondertussen de uien fijn en maak de teentjes knoflook schoon en snijd die ook fijn. Ik doe zes teentjes knoflook, maar dit mag meer of minder, net wat je smaak is.

Fruit de uien en de knoflook in een beetje olie of boter in een andere pan. Zodra de uien goed glazig zijn doe je er wat water bij en laat je het lekker door sudderen. 

Als de uien goed zacht zijn, doe je er kerrie, zout, peper en de suiker bij.

Haal de laurier bladeren uit de pan!

Doe de uien bij de pompoen. Mix alles met een staafmixer fijn. Dit gaat heel makkelijk, want alles is al zacht gekookt. Je zult zien dat de soep steeds dikker en romiger wordt als je aan het mixen bent. Proef de soep en voeg eventueel extra kerrie en/of zout toe.

Bij het opdienen van de soep kun je een schepje creme fraische in de soepkom doen en wat fijngesneden peterselie. Ook lekker met een stukje zelfgebakken (spelt) brood!

Smakelijk eten!